Wat is de koudste temperatuur ooit in nederland

Geplaatst op: 08.04.2021

Marknesse in de Noordoostpolder spandde de kroon met een temperatuur van ,8 graden, zo meldde weeronline vanochtend. Het was een absolute ijsdag met temperaturen rond de ,6 graden in De Bilt. Puzzels Test uw kennis met uitdagende puzzels.

Daardoor zakte de gevoelstemperatuur al snel naar onder de ,2 graden. Dat maakte het geheel nog veel kouder, waardoor de gemiddelde temperatuur in De Bilt verder zakte. Het was een absolute ijsdag met temperaturen rond de ,6 graden in De Bilt.

Het is sinds niet meer zo koud geweest in februari in Nederland. Tip hier onze journalisten.

De winters in Nederland worden steeds zachter en onstuimiger. Juist door die omstandigheden had de kou op vissen in het engels december vrij spel.

De omstandigheden op 19 december waren ongeveer hetzelfde als de dag erna: een matige wind uit het oost-noordoosten. De thermometer gaf in die plaatsen tussen 3 en 4 uur vannacht een waarde aan tussen 19 en 20 graden onder nul. Daar ging het fout!

Top 10 koudste dagen aller tijden

Maar met een gemiddelde van ,4 graden in De Bilt, haalde het weer de maximum temperatuur zeker niet. December was maar nat en januari was onstuimig. In het Waddengebied en in Zeeland is de temperatuur zaterdag met graden het hoogst. Bij vrijwel alle dagen in het lijstje valt op dat de wind uit het oosten tot noordoosten komt en ook in was dit niet anders.

Dat kwam mede door een matige, maar zeer koude wind uit het noordoosten. Daardoor zakte de gevoelstemperatuur al snel naar onder de ,2 graden.

  • Het koudste bekende temperatuur is het absolute nulpunt.
  • U kunt ook alleen de sociale content aanzetten: vink hiervoor "Cookies accepteren van sociale media" aan. Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.

Het zou die dag niet warmer worden dan ,6 graden. Het was een absolute ijsdag in Nederland. Help mee. Toen werd de achtste Elfstedentocht in Friesland in eerste instantie onder goede omstandigheden gereden. Het is sinds niet meer zo koud geweest in februari in Nederland. Een behoorlijk koude dag.

Maand- en jaargemiddelden per eeuw in De Bilt sinds 1706

Uiteindelijk was de kou in goed voor een Elfstedentocht op 14 februari Er stond een matige wind uit het noordoosten, maar er konden zo nu en dan windstoten voorkomen. Naamruimten Artikel Overleg. Categorie├źn : Grootheid Weer Temperatuur.

Het wordt gebruikt om te meten hoe warm of hoe koud iets is. De grote winnaar van de Elfstedentocht in werd uiteindelijk Sietze de Groot. Een absolute dag voor een winterjas. Daarom spreekt men van transportkou.

In werd er record na record gevestigd bij het KNMI. Temperatuur is een wetenschappelijk begrip.

Uitleg over de temperatuurgrafieken

Om deze gemiddelde temperatuur te berekenen, moet je op vaste tijdstippen metingen uitvoeren. De temperatuur zakte in Winterswijk zelfs tot wel ,4 graden. In De Bilt werd het gemiddeld gezien wel een stukje warmer, maar toch nog erg koud met een gemiddelde temperatuur van ,9 graden.

Zo mis je geen enkele update. We horen graag uw mening.

Wat vindt u van deze website. Een bijzonder koude dag inhaus am see lyrics meaning naar de meren. Tijdens de nacht trok het peloton eerst naar Sneek, toen de Nederlandse inwoners te maken kregen met een zogenaamde ijsdag. Tip de redactie Deel belangrijke info met de Volkskrantredactie.

Zoals wel vaker op dit soort dagen stond er een matige wind uit het oosten. Het zou die dag niet warmer worden dan ,6 graden.

De Boomhut.

Extremen en gemiddelde per maand en jaar in De Bilt sinds 1706

Dat heet zo omdat dit het zelfde is als nul graden Kelvin. U kunt ook alleen de sociale content aanzetten: vink hiervoor "Cookies accepteren van sociale media" aan.

De grote winnaar van de Elfstedentocht in werd uiteindelijk Sietze de Groot. Nieuwsbrieven Kies en beheer uw favoriete nieuwsbrieven.

De gevoelstemperatuur zakte tot ,5 graden. De hoogste temperatuur ooit gemeten op aarde is 57,7 graden Celsius. Er was zelfs sprake van een koudegolf waarbij het langere tijd tenminste 10 dagen bleef vriezen.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:9

Nieuw nieuws